19min.bg

Лют скандал в парламента между БСП и ГЕРБ

Недочути реплики в Народното събрание разбуниха духовете на народните избраници. С гневна декларация ГЕРБ скочи да брани бъдещата еврокомисарка Мария Габриел. Депутатът Тома Биков, бивш седесар и бивш куневист, обвини колегата си от БСП Александър Симов, че нарекъл в коментар Габриел "куха лейка".



Биков попита коя точно е позицията на БСП - тази на вицепрезидента Илияна Йотова, която я определи като работохолик, или тази на журналиста. Симов не остана длъжен и скочи на трибуната, като препоръча на Биков да следи какво е казал, когато го репликира. "Тъй като думата "куха лейка" не съм я казал, аз имам право да изкажа своето мнение, независимо какво мисли групата", отвърна социалистът.



После стана ясно, че той е използвал определението "кухи приказки" за отговорите на въпросите към българския еврокомисар. Поради изчерпаната възможност на БСП вчера да прави втора декларация, водещата на пленарното заседание Цвета Караянчева реши да предостави думата на Симов и БСП за нова в началното на днешния пленарен ден.