19min.bg

Логичният изход е оставка и избори: Янев



“Логичният изход е оставка на правителството и избори",  заяви пред БНР бившият служебен премиер и ексминистър на отбраната Стефан Янев, който в неделя учреди партията си Български възход. Той предположи, че управлението на обществените средства и темата С. Македония са в основата на последните събития.


 


"Логично е да не тежи тезата, че с цената на всичко трябва да се спасява нещо, което досега не дава ясен резултат”, посочи Янев за бъдещето на кабинета.
"Ако това е борба с корупцията - да я търсиш в собствената си коалиция, нещата са неприятни. Хората не очакваха този тип развитие. Вместо да има разрешаване на кризи, се създават нови”, каза бившият служебен премиер, дал път за К. Петков и А. Василев.


 


“Между партиите и обществото зее пропаст, целта на Български възход е да я запълним”, подчерта Янев. “Национален консерватизъм е посоката, в която ще вървим”,  посочи той.


 


"Няма да имаме червени линии. Ако избирателите решат да влезем в бъдещ парламент, ще бъдем отворени към всички партии", каза Янев. Напомняме, че той обяви, че ще създаде своя формация, след като беше отстранен от кабинета Петков на своя ЧРД - 1 март.



Същевременно стана ясно, че съоснователката на партията Ралица Симеонова обяви, че напуска проекта в деня на неговото учредително събрание.