19min.bg

Маджо: ВИП на погребението на Гоцев


Младен Михалев – Маджо, легендарният бос на СИК, чието име покрай протестите се завъртя отново в обществото, се превърна в главен герой за журналистите и основна мишена за обективите на фоторепортерите на погребението на генерал Любен Гоцев. Сътрудничеството между бившия краткотраен вътрешен и дълголетен зам.-външен министър и борческия лидер на страховитата групировка беше публично оповестено за първи път от убития им съратник Георги Стоев в неговите скандални книги. Присъствието на Михалев на погребението само припомни това.
   На инвалидна количка се появи вицепремиерът и външен министър в кабинета Попов от 1990-1991 г. – дипломатът Виктор Вълков от Постоянното присъствие на БЗНС при соца. Двамата с Гоцев, който беше министър и дясна ръка на Андрей Луканов, го изиграха. Те го събориха от премирското кресло посредством протести през есента на 1990 г. Той искаше да оглави коалиционно правителство, а те го създадоха сами без него.  


 


 Виж снимки ТУК!


 


Техният кръг Монтерей раздаде порциите в началото на 90-те години и „назначи” първото поколение капиталисти. Освен Маджо, влязъл в бизнеса от тепиха, чиято съпруга беше бордовик на Интернешънъл асет банк с ексминистър Вълков, от 90-арските олигарси на поклонението беше и Петя Славова. Келнерка в клетата варненска кръчма Гюрлата, тя е представена от Гоцев на бившия му колега от ДС Цветан Начев – собственик на Международната ортодоксална банка, в чийто борд е и генералът. Вземат я за шефка на клона си в морската столица. Със заети от банката 3,5 млн.долара тя успява едновременно да купи винпрома в Поморие и дял от кредитната институция. На базата на него превзема трезора, който днес е Инвестбанк, ако се вярва на интервю на Начев пред 19 минути преди години. Институцията излезе