19min.bg

Манолова да даде оставка като шеф на Комисията по ревизията: Биков

Парламентарната група на ГЕРБ ще поиска оставката на Мая Манолова, заяви Тома Биков от ГЕРБ на извънреден брифинг. Това се случва малко след посещението на Манолова в Булгартрансгаз. 


Причините според него са "тежка неадекватност" и "невъзможност да си изпълнява задълженията". "Нямаме нужда от Мая-полицая, имаме нужда от адекватен председател на комисията по ревизията", допълни той. Според него има "по-компетентни и по-нормални" хора от нея. "Председател на временната комисия по ревизията може да бъде и Николай Хаджигенов, и Татяна Дончева, и Мария Капон", каза още той.  


Биков обясни, че като член на тази комисия, никой не му се е обадил: "Не знам какво направиха в Булгартрансгаз - заседание, среща ли. Защо ние не сме поканени, защо аз не съм поканен?"


Теменужка Петкова, министър на енергетиката в оставка, също коментира посещението на Манолова, която, според нея, "нахлу" в Булгартрансгаз. Тя допълни, че в "групата за нахлуване" нямало представители на ПП ГЕРБ.


Дани Каназирева от ГЕРБ, която също е член на комисията, определи, че Манолова е използвала посещението си в Булгартрансгаз, "за да извлече евтин политически дивидент". По време на излъчването на живо се чу телефонния разговор между нея и Каназирева. Мая Манолова заяви, че "явно са ѝ се обадили, за да ѝ поискат сметка, че не е тук или че не ни е спряла".