19min.bg

Манолова и Симеонов с награди за правосъдие

Мая Манолова получи специална награда на годишния благотворителен бал на юристите за защитата на правата на гражданите. Омбудсманът на републиката, чиято работа се оценява положително от 67% от българите според последното проучване на общественото мнение от ноември прие приза и обеща следващата й успешна акция да бъде защитата на правата на работниците, след спечелените битки срещу частните арбитражи и своеволията на съдия - изпълнителите.


Награда Темида – цената на истината спечели и Делото на годината, в което държавата осъди Българския морски флот за неизпълнение на приватизационен договор. Още по време на церемонията вицепремиерът Валери Симеонов, като главен двигател на процеса, се похвали в социалните мрежи с отличието.


Наградата за Сделка на годината отиде при кантората на Иво Кръпов, а почетният приз беше присъден на Васил Мръчков – главен прокурор 1987-1989 г. и в момента член на Съвета по законодателство към Народното събрание (още на снимката).


На бала в зала София на хотел Маринела пя Яна Овчарова. Дъщерята на Румен Овчаров е оценител на активи в банка, а попмузиката е нейното хоби. На благотворителния бал се събираха средства за деца с церебрална парализа.