19min.bg

Манолова: Имам баничарка на 12 г.

„Моите предшественици имаха НСО, за това го ползвах и аз”, заяви омбудсманът Мая Манолова, пред Антон Хекимян в ефира на bTV. Коментарът и е във връзка с обвиненията на финансовия министър Владислав Горанов от ГЕРБ, който остави Манолова без охрана от НСО, обвинявайки я, че „ползвала колите като скъпо такси”.


Припомняме, че кръгът на охраняваните лица от НСО е бил разширен именно по време на кабинета Борисов 2, по инициатива на Димитър Лазаров от ГЕРБ. Законът гласи, че освен президентът, премиерът и председателят на НС, право на охрана ще имат "и други лица, свързани с националната сигурност, посегателството спрямо които би подровило, отслабило или създало затруднения на властта в Републиката.” В този списък влиза и омбудсманът, независимо от това кой заема тази длъжност.


 „Никога не съм искала охрана и НСО. На мен ми трябва личен автомобил и шофьор, за да си върша работата. Ще пътувам с обществен транспорт, но няма да ме спрат да работя, колкото и да им се иска”, категорично заяви омбудсманът.


„Имам една баничарка на 12 години“, ожали се Манолова. Тя обяви, че ще обикаля влаковете и автобусите.


Попитана как ще си тръгне от студиото на bTV, тя отговори: „Обещаха ми от вашия екип да ми извикат такси.“