19min.bg

Манолова: Оставката на Орешарски не е в интерес на българите

Искането за оставка на правителството на Пламен Орешарски не е в интерес на българските граждани, защото това означава хаос и дестабилизация в страната, каза на пресконференция в Кюстендил заместник-председателят на парламента и депутат от региона Мая Манолова.


Според нея оставката на правителството означавала спиране на спасителните мерки, които започнало правителството. Това са част от обещанията, поети по време на предизборната кампания - промените за намаляване на цената на електрическата енергия, социалните мерки на кабинета "Орешарски", част от които вече са факт, уточни Манолова.


Хората протестират вече десети ден и са прави, имат своите морални и граждански основания, защото гафът, който направихме с назначаването на Делян Пеевски, беше огромен политически гаф, каза Манолова.


Тя допълни, че Пеевски обаче е бил практически незабавно отстранен, а своите извинения са поднесли и председателят на БСП Сергей Станишев, и премиерът Пламен Орешарски.


Такива абсурдни назначения имаше стотици в предишното управление, но те останаха да управляват своите сектори до края на управлението на ГЕРБ, каза още Манолова.