19min.bg

Манолова скастри Хаджигенов

Съпредседателят на Изправи се! Мутри Вън! Мая Манолова се скара на Николай Хаджигенов заради изразена от него позиция, че движението „има нужда от гласовете на БСП, ГЕРБ и ДПС”.


„В разговори със статуквото за правителство не влизаме”, заяви  тя. Изказаната от Хаджигенов позиция си е негово лично мнение.


Манолова отбляза,  че под статукво се има предвид ГЕРБ и ДПС, като впоследствие прибави и БСП "С ГЕРБ, с ДПС и с БСП в пазарлъци за правителство не влизаме", подчерта тя.


„Всъщност не е нужно г-н Хаджигенов да е част от говорителите на парламентарната ни група, ако иска да става министър с подкрепата на ГЕРБ”, предупреди тя. „Категорично за нас е неприемлива договорка за министерски постове с подкрепа на ГЕРБ”, подчерта Манолова.


"Никакви разговори от готови да се жертват за министри няма да бъдат подкрепяни", каза още тя. И добави, че при "подобни жертви" се действа в "лично качество" - т.е. ИМВ може да се раздели с всеки, който го направи.


„Преговори за кабинет все още не се водят, но аз лично съм готов да започна преговори веднага, защото това е важно. Гласовете на БСП ни трябват, за да убием ламята, а без тях не можем да го направим”, заяви пред БНТ часове по-рано Хаджигенов, което стана повод за реакцията на Манолова.