19min.bg

Манолова удвоява ромския си вот; купува, който изостава, видно е от протоколи, които всеки може да види на cik.bg


„Авторитетните експерти казват, че вот купува този, който губи“, заяви председателят на щаба на Йорданка Фандъкова за кмет Малина Едрева, избран за четвърти мандат съветник в Столичния общински съвет. Тя цитира протоколи, които всеки може да види на сайта на Централната избирателна комисия cik.bg и да прецени дали отговарят на истината твърденията от щаба на Мая Манолова, изказани на друга пресконференция, за 0 нейни гласа в секциите. Не отговаря. Социално-дясната-либерална и комунистическа кандидатка има дори преднина в ромски секции.



"Когато се цитира ромски вот за един от кандидатите услужливо се пропуска този вот за другия кандидат. Манолова е удвоила своя резултат в секциите, които цитира- в Христо Ботев, Факултета и Филиповци. Това се вижда от протоколите“, изтъкна Малина Едрева.
Тъй като данните са, че и при двете кандидатки ромският вот е по 1%, което значи, че е общо 1%, това нулира положението и то си остава 5% разлика – над 20 000 гласа.
„В София купеният вот не може да обръща резултати и не може да ги предопределя“, заяви тя.
„През цялата кампания чуваме внушения, лъжи и манипулации, с които се опитват да предопределят резултати“, изтъкна Малина Едрева.
„Софиянците не са неграмотни. Не са хора, които могат да се оставят просто на внушения и манипулации“, добави гражданката от столичния квартал Изток, отдалечен на 85 км от Кюстендил.