19min.bg

Маргарита Попова - опозиция на Плевнелиев

Вицепрезидентът Маргарита Попова направи сензацията на седмицата като отчетливо атакува позицията на държавния глава Росен Плевнелиев. Тя използва липсата му на честването на Левски, за да си каже думата по юридически: „Президентската институция не е тази, която решава кога и как да има избори и кой да подава оставка”.


За да липсва всякакво съмнение за какво говори, тя сподели надеждата си, че занапред по-силно ще се чува гласът на премиера Пламен Орешарски. Попова заяви, че лично му го е казала и му е препоръчала негови говорители да не бъдат политически лидери, които не успяват да докажат, че поставят народното и държавното пред партийното.


Попова сподели виждането си, че всички политически сили трябва да седнат заедно на една маса да си кажат всички негативни неща, а после да продължат заедно и да поведат България по пътя към Европа и към прогреса. „Най-малко от всичко имаме нужда от разделение", категорична бе желязната дама.


Като бивш прокурор тя не спести и мнението си по скандала на седмицата – тефтерчето на шефа на Комисията за конфликт на интереси. Тя направи паралел между гениалното тефтерче на Левски с трите въпросителни след народе и бележника на обвиняемия чиновник: „ужасно е на фона на тези чисти помисли да четем тефтерчето на Златанов, в което намираме падение и пошлост”.