19min.bg

Мароканката Кенза Лайли спечели $13 000, след като победи още 1 500 AI генерирани жени

Стилът, красотата и изяществото могат да стигнат далеч в повечето конкурси за красота, но победителката в първия в историята конкурс за красота с изкуствен интелект се нуждаеше от много повече от добър външен вид.

Кенза Лейли, компютърно генериран марокански "инфлуенсър", стана победител в конкурса Fanvue World AI Creator Awards.

Екипът, който стои зад Кенза, се пребори с конкуренцията на 1500 други компютърно генерирани жени, за да получи наградата от 13 000 долара.


Съдиите споделиха пред MailOnline, че са впечатлени от усъвършенстваната технология, която стои зад звездата с изкуствен интелект, както и от нейната завладяваща "личност".

Приемайки наградата, създателката на Kenza заяви: "Спечелването на "Мис AI" ме мотивира още повече да продължа работата си по усъвършенстване на технологията на изкуствения интелект".


Световните награди за създатели на изкуствен интелект на Fanvue стартираха с цел да се създаде първият конкурс за красота за "индустрията на влиятелните създатели на изкуствен интелект".

Участниците бяха оценявани по техния реалистичен външен вид и технологично майсторство, както и по влиянието им в социалните медии.

На второ място беше класиран ИИ на име Лалина, чийто Instagram твърди, че предлага "класни вибрации с нотка на съблазън" на своите 93 000 последователи.

На трето място се класира португалката Оливия С - AI, която влияе на пътуванията и чийто компютърно генериран модел често се появява на различни места по света.

Всеки от класиралите се на второ място ще получи дял от това, което е останало в наградния фонд от 20 000 долара за усилията си.