19min.bg

Мъж умря от инсулт заради грешен позитивен К19 тест

Мъж на 63 години почина, като след положителна проба за коронавирус, се притесни и получи инсулт.


Съпругата на починалия вчера на 63 години Щерьо Иванов и синът му – Ирена Иванчева и Боян Иванчев, гостуваха в 120 минути по БТВ, за да разкажат какво е станало.


В понеделник Щерю Иванчев е изследван с бърз антигенен тест за коронавирус, като профилактична мярка на Район Възраждане, където 63-годишният мъж работи. Резултатът е положителен.


Иванчев се прибира вкъщи притеснен, споделят близките му.


Той се притесни, че ще ни карантинират, че няма да може да ходи на работа. Че и нас ще ни затворят, аз имам зала“, разказва синът му Боян.


На следващия ден състоянието му се влошава. Мъжът има проблеми с говора. Близките му викат линейка.


„Как може да си доктор и да не различиш симптоми на инсулт от депресия. Тя му казва, че е антидепресанти и отказва лечение“, допълва Боян.


В сряда Щерю Иванчев е още по-зле. Следва ново повикване на линейка. Спешният медик констатира тежък инсулт. Бързият му тест за коронавирус е отрицателен.


Междувременно мъжът има резултат от PCR тест – също отрицателен. А линейката го откарва в Пирогов.


“Там вече отваряме вратата и чакаме пред входа, някой излиза и ни каза, че не можем да ни приемат заради Covid-19, пазели легла ли, какво“, разказва съпругата му Ирена.


Причината за отказа за хоспитализация е, че Пирогов в момента няма неврология.


Следва транспортиране до Втора градска болница, където също не приемат нуждаещия се от помощ . В крайна сметка мъжът е приет в Първа градска, където губи битката за живота си.


От Спешната помощ в столицата са започнали проверка. Директорът на Втора градска също проверява случая.