19min.bg

Мечка, забелязана в Disney World, предизвиква затваряне на части от Магическото кралство

Мечката, която предизвика частично затваряне на Магическото кралство на Уолт Дисниленд в понеделник, е била заловена без инциденти и е преместена, се казва в съобщение на Комисията за опазване на рибните ресурси и дивата природа във Флорида.



"В повечето случаи за мечките е най-добре да им се даде пространство и да се придвижват сами, но предвид тази ситуация служителите са заловили животното и го преместват извън парка в район в или около националната гора Окала", заявиха от FWC.



FWC добави, че животното е било възрастна женска.



Близо дузина атракциони бяха затворени в понеделник, докато властите се опитваха да открият мечката в Magic Kingdom, според приложението My Disney Experience.



В 11:17 ч. EDT атракционите Swiss Family Treehouse, Magic Carpets of Aladdin, Jungle Cruise, Enchanted Tiki Room, Pirates of the Caribbean, Country Bear Jamboree, Tom Sawyer Island, Walt Disney World Railroad, Liberty Square Riverboat, Hall of Presidents и Haunted Mansion бяха затворени за посетители, според официална снимка на приложението, споделена със CNN от Крейг Уилямс, изпълнителен продуцент на wdwinfo.com.