19min.bg

Медведев: Присъединяването на Крим е като падането на Берлинската стена

Русия за първи път се сблъсква с толкова много предизвикателства едновременно, каза премиерът на страната Дмитрий Медведев, предаде РИА Новости. Днес ръководителят на кабинета в Москва говори пред депутати. Той заяви, че през тази година икономическите трудности ще продължат и посочи за спад в икономиката. "Брутният вътрешен продукт на Русия през първото тримесечие се е свил с приблизително два процента в сравнение със същия отчетен период през 2014 г., а обемът на производството е намалял с 0,4 на сто", допълни той в долната камара на руския парламент.


 


Медведев подчерта, че въпреки трудностите стопанството на страната се приспособява към новите условия. "Положението можеше да е много по-лошо", заяви той в Държавната дума.


 


Да припомним, Европейският съюз, САЩ и още няколко държави наложиха санкции срещу Русия заради намесата на Москва в украинската криза и анексирането на Крим, станало след непризнат от ООН референдум на 16 март 2014 г.


 


Медведев днес коментира и това събитие. "Присъединяването на Крим може да се сравни с падането на Берлинската стена", категоричен бе той по време традиционния си годишен доклад пред законодателите.