19min.bg

Меридиам започва преобразяването на Летището, Терминал 3 ще бъде около новата кула

„От 10-15 години имаме интерес към инвестиции в България, но намерихме нашия проект в развитието на Летище София”, заяви пред 19 минути Марко Россо, Директор Бизнес Развитие и Старши инвестиционен директор на фонда Меридиам Инфрастуктура (на снимката вдясно). Той има 95 проекта в 26 държави, нашата е номер 27 в списъка. Росо не отговори на въпроса ни дали новият държавен секретар на САЩ Блинкин, който досегашният „ловец на нови възможности” на фонда е посочил аерогарата ни като цел на фонда.


В първия възможен момент Меридиам ще започне обновяването на Летището, като ще сложи нови ръкави на досегашния Терминал 2 и ще построи нов Терминал 3, стана ясно в отговор на въпроса на 19 минути как ще бъде преобразена остарялата ни аеоргара, така че да бъде конкурентна на останалите на континента и дори на Балканите. Позиционирането на модерната и прозрачна нова сграда, която ще бъде с концепцията на съвременните европейски, а не на старите ни летища, като досегашните бг бази, ще бъде около новата кула за управление на полетите. Между тази сграда и досегашния Терминал 2 ще има елегантна топла връзка, както на много евролетища.


Как той отговори на въпроса за инвестиции в други сектори, включително стратегически за София, ще разберете в брой на в.19 минути в понеделник.


На снимката: Марко Россо, вдясно