19min.bg

Местят пазара на цветята от Д. Петков в понеделник, ето къде


През годините цветният пазар, намиращ се на пазара Димитър Петков, се утвърди като цветното сърце на София, където всеки гражданин на столицата може да закупи както букет, така и черна орхидея например. Дружеството има традиционен и дългогодишен опит в управлението и администрирането на търговия с цветя на дребно, както и отлични търговски отношения с вносителите и производители. През изминалите години „Пазари Възраждане“ЕАД натрупа и богат опит във взаимодействието с държавни и общински институции, регулиращи този тип търговска дейност.


Този вид пазар съществува от десетилетия, като се е превърнал в традиционно и общоизвестно на всички граждани на столицата средище за търговия с цветя. Търговците и вносителите на цветя припознават това място за тяхната дългогодишна търговска дейност и въпреки икономическите си възможности да открият свои собствени бази и тържища, продължават да посещават цветния пазар, заради положителната търговска репутация на мястото.
Ръководството на „Пазари Възраждане“ ЕАД, информира, че от 24.04.2023г./понеделник/,започва функционирането си новият временен специализиран пазар за цветя находящ се на Ботевградско шосе, район „Подуяне“.


На същия ще бъдат разположени 85 търговци, вносители и производители на цветя. Първоначалната заемана площ на пазара е около 5 000 кв.м. Предстои облагородяването на останалите до 10 декара площ от терена и изграждането на допълнителни временни съоръжения и постройки, както и полагането на пътна настилка.