19min.bg

Михаил Миков поздрави Алексис Ципрас за изборната победа в Гърция

Председателят на БСП Михаил Миков поздрави лидера на Коалиция на радикалната левица Сириза Алексис Ципрас за постигната изборна победа на провелите се тази неделя предсрочни парламентарни избори в Гърция. 


"Позволете от свое име и от името на ръководството на Българската социалистическа партия най-искрено да поздравя лично Вас и ръководената от Вас партия - Коалиция на радикалната левица Сириза, за постигната изборна победа", посочва Миков.


"Днес гръцките граждани Ви дават доверие за друга посока - тази на икономическото развитие и растеж, в противовес на неолибералната политика на болезнени строги икономии и антикризисни ограничения", казва в поздравителния си адрес Миков. 


По думите му днес само левите политически формации могат да предложат истински ориентирани към грижа за хората политики, "като с действията си твърдо и последователно отстояваме социалната идея за по-добър живот, прогрес, солидарност и справедливост".

 

"Безпрецедентната икономическа, финансова и социална криза обостри усещането за несправедливост не само сред гръцките граждани. По-справедливото данъчно облагане е само част от една различна политическа философия", смята той. 


"Днес, във Вас са съсредоточени огромни очаквания и надежди за отстояване на националните интереси и признание да реализирате общото желание за позитивна промяна. Това доверие е огромна отговорност. Позволете ми да Ви пожелая сила, неизчерпаема енергия, воля и успех във Вашата високотговорна работа в името на по-доброто бъдеще на Гърция и на нейния народ, и за развитието на добросъседските отношения в региона и за една по-социална Европа", завършва поздрава си председателят на БСП Михаил Миков.