19min.bg

Миков се разделя с БСП?

Лидерът на БСП Михаил Миков се разделя с партията заради тоталния провал на местните избори. Според Всеки ден оставката на Миков ще бъде поискана още на следващото заседание на пленума. А не е изключено и да се свика спешно заседание на конгреса, на което да бъде избран новият шеф на левицата. Уставът допуска и назначаването на временен лидер до избора на нов догодина, когато червените трябва да минат през целия отчетно-изборен цикъл и така или иначе да гласуват нов председател.


По информация на Всеки ден оставката на Изпълнителното бюро е само формален акт заради дефицита на кадри. Когато червените се съберат следващата събота, те пак ще изберат същия състав.


След втория тур на изборите десетки социалисти се обявиха, че искат смяна на лидера, като остри критики срещу Миков се чуха и от членове на пленума. И с основание, защото Столетницата не помни такова падение от 70 години. Дали Корнелия Нинова ще оглави БСП, след като миналото лято за една бройка изпусна Михаил Миков да превземе партията и това доведе до трагичните й резултати остава да видим.