19min.bg

Минимум 1000 превозвачи ще протестират в Страсбург утре

 На площада пред Европейския парламент в Страсбург ще има минимум 1000 протестиращи. Няма да се допуснат камиони. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов по повод утрешните протести в София и в Страсбург срещу пакета „Мобилност“.


 „Поради липсата на възможност за други самолети, за Страсбург заминава само един самолет с превозвачи. Те летят от България в 8.00 часа. Очаква се да кацнат в 9.00 часа местно време“, обясни той. „Към 9.30 часа на площада пред Европейския парламент в Страсбург ще има около 120 български превозвачи. Доколкото сме информирани от Румъния има два чартърни полета с превозвачи“, посочи Красимир Лалов и допълни, че ще протестират и превозвачи от Полша и Литва.


 По повод обсъжданата възможност превозвачи да влязат в пленарна зала в Страсбург, превозвачът коментира: „Не виждам как ще стане, а и кому е нужно. Въпросът е хората, неубедени в правотата ни, да бъдат убедени. Надали това ще стане с по-силови действия, като влизане в парламента“.