19min.bg

Министър Цветанов: Веселин Пенгезов не обича МВР

Председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов не обича МВР и това е причината отговорният за подпалването на 25 автомобила в столичните квартали "Младост" и "Хаджи Димитър" Юлиан Ковачев да бъде пуснат от ареста, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по време на церемонията по награждаването "Полицай на годината".


Преди това Цветанов заяви, че поне за двама от арестуваните заради опожаряването на коли в София - Владислав Николов-Куката и Юлиан Ковачки - има достатъчно доказателства, но Апелативният съд не ги е приел. "Бяха извършени процесуално-следствени действия, бяха разпитани много хора, бяха представени допълнително доказателства за съпричастността на Юлиан Ковачки за запалването на тези автомобили на територията на София" - разясни Цветанов по случая с Ковачки.


Вътрешният министър отново бе категоричен, че МВР дава всичко от себе си, за да разкрие всички злосторници, които палят автомобили. Министърът коментира освобождаването срещу парична гаранция и на друг задържан за огнените набези – Радослав Стоянов. "За паричната гаранция от 700 лева, говорим за лице, което си е признало за палежа и там, предполагам, че делото ще приключи много бързо, щото по всяка вероятност ще се върви към споразумение. За другите лица при вероятността, че предстои да бъдат събирани доказателства, надявам се, че ще имаме достатъчно време да докажем това, което сме внесли в началния етап на разследването" - каза още МВР шефът.