19min.bg

Мобилен пункт за ваксиниране заработи в София

"От днес мобилен ваксинационен пункт работи на пл. Александър Батенберг, а през почивните дни, ще бъде преместен на Терминал 1 на Летище София.


 Благодаря на фондация „Благотворителност и милосърдие“, която дари мобилния пункт, оборудван по всички стандарти на Столичната регионална здравна инспекция.


 Работното му време ще бъде всеки ден от 9 на 18 ч, а следващите места, на които ще работи, ще се определят от СРЗИ.


 За мен е важно да дадем лесен и удобен начин на всички софиянци, които искат да се ваксинират срещу КОВИД-19, да го направят.


 Затова организирахме и ваксинационни пунктове в парковете, а за този уикенд подготвяме разкриването на пунктове в два от най-големите търговски центрове. Инициативата за ваксинация в МОЛ-а дойде от техните управители, като се надяваме, че и други ще се включат.


 Важно е да използваме пролетта и лятото така, че възможно най-голям брой хора да се ваксинират. Колкото по-голям е техният процент, толкова по-лесно ще посрещнем есента и зимата, без да стигаме до нова вълна на заразени и тежки ограничителни мерки.


 Моят апел е да се ваксинираме! Разполагаме с достатъчно ваксини и всеки може да избере ваксината, която предпочита или му е препоръчана от неговия личен лекар", съобщи кметът Фандъкова.