19min.bg

Монетите от кабинета на полицейския шеф са елементарни фалшификати: Нумизмати


Монетите, разпространени от прокуратурата като веществени доказателства, иззети от кабинета на обвинения полицай Ангел Папалезов, са до една евтини фалшификати. Подобни копия се продават на туристи в някои магазинчета за сувенири край големи туристически обекти, съобщиха за e-vestnik двама нумизмати.
В същото време в информацията за арестувания полицейски шеф Българската национална телевизия допълни от свой източник, че въпросният Папалезов е "наследил поста" от Кирил Христосков, който станал шеф на фондация Тракия на Васил Божков. Елементарна справка показва, че Хрисосков е бил пенсиониран пред далечната 1999 г., а Папалезов получава поста през 2010 г. (сменили са се 6 МВР-министри), по време на кабинета Борисов 1 и остава на тази позиция при следващите две правителства на Герб. Сменила са се още 6 министри.
Трябва да се отбележи и фактът, че именно първият кабинет на Бойко Борисов по предложение на Вежди Рашидов  през 2009 г. прие закона за културното наследство, с който бе узаконена колекцията на Васил Божков.