19min.bg

Москва: „Руската намеса” доведе до Освобождението ви на 3 март

      Руското Министерство на външните работи определи като нелепа и абсурдна създадената в София парламентарна комисия, която ще разследва има ли намеса на Русия и Турция във вътрешните работи на България.


 


 Недоумяваме какъв е смисълът да се търси за пореден път прословутата "ръка на Москва" в държавата, където няколко поколения са задължени на братята си за своето суверенно съществуване, се казва в изявлението, съобщи бТВ.


Цинично е и че подобни действие се предприемат в навечерието на 138-та годишнина от освобождението на България от османско иго, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова.


„Нелепостта на тази ситуация личи и от самото абсурдно име на комисията. Историята наистина знае примери на своеобразни „вмешателства“ на Русия във вътрешните работи на България, когато руският войник е бил на територията на тази страна с оръжие в ръка, за да се противопостави на фашизма и да освободи братята от злото. Преди това – за да освободи славяните от петвековното иго на същата тази Турция.