19min.bg

Може и 100 години да ме съдят: Полицаят, обвинен в убийството на родителите си

Нови разпити на свидетели, преразпит на вещи лица, изготвили експертизите, допълнителни справки от МВР за постъпили сигнали за цялата 2016 година за лица, разпространявали и употребявали наркотици в района около местопроизшествието, включително обработени ли са тези сигнали и какъв е резултатът по тях. Това предстои по делото срещу бившия полицай Венцеслав Караджов, обвинен, че е убил родителите си.


Делото беше върнато за пореден път от ВКС и стартира отново в Апелативен съд - Пловдив от стадия на допускане на доказателства, без да бъдат обсъждани останалите доводи в касационната жалба за нарушение на закона и явна несправедливост на наказанието.


Апелативните магистрати приеха исканията на страните, оповаващи се на препоръките на Върховния касационен съд и освен повторните разпити на свидетели, поемни и вещи лица предстои и изготвяне на справка от МВР, която трябва да отговори на въпроса възможно ли е двойното убийство да е извършено от лица, употребяващи наркотични вещества.


Според Караджов до момента има единствено едностранен прочит на цялото наказателно производство и не се допуска неговата невинност.


„Ние 7-а година практически работим на година по лъжичка. Искам да се вземат всичките мои и на защитниците ми пледоарии до момента, където представяме анализ на всички доводи на прокуратурата за моята невиновност. Няма смисъл отново и отново да се разпитват всички свидетели. Това е шиканиране, ще си ги приемаме нещата всеки път и мен могат да ме съдят така 100 години. Половината показания са косвени”, каза бившият полицай.


Според обвинението Караджов е застрелял родителите си заради дългогодишен спор за семейния имот, който те отказвали да му прехвърлят. Той водил и дело срещу тях, но загубил дни преди Божура и Цветан Караджови да бъдат открити мъртви.


Преки доказателства срещу Караджов няма, не е открито оръжието, няма записи от камерите в съседство, нито пък негови следи на местопроизшествието. От самото си задържане Караджов и защитата му твърдят, че около имота се събирали наркомани и е възможно някой от тях да е застрелял родителите на полицая.