19min.bg

Можем да разбием Америка, но няма да доведем Иран до война, заяви командирът на Революционната гвардия

 Иранската революционна гвардия не води страната във война със САЩ, но няма да се поколебае да заведе такава, ако бъде принудена, заяви командирът на паравоенната служба на фона на атаката на американското посолство в Багдад, предаде RT.


САЩ обвиняват Техеран в организиране на масови протести и нападението срещу американското посолство в иракската столица. Протестът бе ръководен от подкрепяната от Иран шиитска паравоенна организация Катаиб Хизбула в отговор на въздушните удари на САЩ по силите й.


 Бригаден генерал Хосейн Салами заяви, че Ислямският революционен гвардейски корпус (IRGC) не се стреми към открита война със САЩ, но няма да се уплаши от такава.


„Ние не водим страната към война, но не се страхуваме от никаква война и казваме на Америка да говори правилно с иранската нация. Ние имаме силата да ги пречупим няколко пъти и не се притесняваме “, заяви командирът на IRGC, цитиран от информационната агенция Tasnim.


Катаиб Хизбола заповяда на своите привърженици да се оттеглят от Зелената зона на Багдад в сряда, твърдейки за "психологическа победа" над Вашингтон.


 САЩ реагира с разполагане на допълнителни войски в Ирак.


Снимка: Ройтерс