19min.bg

МВР потвърди, че Борисов не е имал нерегламентирани връзки с Йосич

Кметът на София Бойко Борисов получи писмо от Генералния комисар на МВР Павлин Димитров. В писмото се казва, че МВР не разполага с информация за нерегламентирани контакти на Сретен Йосич с Бойко Борисов в качеството му на Главен секретар, както и с други служители на МВР, съобщиха от пресцентъра на СО, цитирани от БГНЕС. 


Писмото е в отговор на отправено искане от столичния кмет за проверка и предоставяне на информация за действията му в процеса на издирване и задържане на въпросното лице. МВР е започнало работа по установяването и задържането на лицето Сретен Йосич през 2002 година по молба на холандските съдебни органи за извършени от него тежки криминални престъпления, се казва в писмото на Димитров. Вследствие на съвместни оперативно-издирвателни мероприятия с холандската страна през същата година той е задържан в София. Впоследствие е екстрадиран за Холандия, съгласно действащото законодателство, уточнява в писмото си Генералния секретар на МВР.
МВР не разполага с информация за нерегламентирани контакти на лицето Сретен Йосич с Вас в качеството Ви на Главен секретар или с други служители на МВР в посочения период, заключава писмото в отговор на искането на столичния кмет и бивш Главен секретар на МВР.