19min.bg

МВР провали делото за убийството на 2 жени от доносника си Семерджиев


Вещи лица излязоха с разнопосочни заключения по въпроса дали бившият футболист Георги Семерджиев е бил дрогиран по време на катастрофата на бул. Черни връх, при която уби две млади жени. Експертите бяха изслушани на заседание на Софийския градски съд.


Заключението от токсикохимичната експертиза, изготвена от три вещи лица от Института по криминалистика, е, че в кръвта на Семерджиев е открит метамфетамин. Няма обаче данни за количеството наркотик. Лабораторията не извършвала такъв анализ, стана известно при разговора с експертите. Вещите лица, които са работили по нея, обаче, заявиха пред съда, че изследваната от тях кръвна проба не е съхранявана правилно от МВР. Пробата е доставена при тях замразена, което не позволява да се определи дали в кръвта има наличие на алкохол.


Съдебно-химическата експертиза показва, че кръвната проба от Семерджиев, която е различна от използваната при токсикохимичния анализ е отрицателна за синтетични наркотици, кокаин и лекарствени средства. Тя е извършена от две вещи лица, които обясниха, че разликата в резултатите е вследствие чувствителността на използваните методи при двете експертизи. Методите, с които е направена съдебно-химическата експертиза, показват положителна проба за наркотици, но при определена концентрация.


Разминаването в двете заключения беше обяснено от едно от вещите лица с различните апаратури и методи, както и чувствителността на техниката.


На 5 юли м.г. 35-годишният бивш футболист, седнал зад волана на луксозен джип Ауди, помете такси на кръстовището на бул. Черни връх и ул. Свети Наум с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция Европейски съюз. От силния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади жени, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те загинаха на място.