19min.bg

МВР с енергични мерки срещу нападенията над лекари

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучко съобщи, че воденото от него ведомство взима допълнителни мерки срещу нападенията над медицински лица.


"Не само във връзка с нападения над лекари, по принцип най-сериозната реакция срещу всяка форма на престъпност е влизането в сила на осъдителна присъда. Тъй като тази тема е нашумяла в последните месец и половина, искам да кажа, че Министерството, което оглавявам в момента, взема много енергични мерки срещу наистина превърналата се в епидемия тенденция за нападения срещу лекари", заяви министър Вучков.


Той посочи, че няма защо да се крие, че този проблем съществува и добави, че съвместно със здравния министър Петър Москов, са подписали заповед, с която са децентрализирали решаването на проблема.

 

"Смятаме, че проблемите на картата на страната изглеждат по различен начин. Има напредък в това отношение, въпреки че има инциденти от последните няколко дни", каза още той.


Вучков посочи, че МВР не води статистика относно предполагаеми извършители на престъпления по етнически, религиозен и друг признак, забранен от Конституцията.