19min.bg

МВР създаде невъобразим хаос с декларациите за пътуване


Министерството на вътрешните работи създаде невъобразим хаос с декларациите за пътуване. Припомняме, че от началото на тази седмица всички пътуващи между градовете трябва да имат задължително попълнена декларация, заверена от работодателя. Първоначално от вътрешното ни министерство пуснаха една форма на декларация, а пък във вторник я промениха.


 В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3.  Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ /служебна карта, пропуск/, който носят в себе си.


В момента трябва да имате и служебна бележка, заверена от работодател, и декларация, подписана от Вас, като по едно копие от въпросната декларация остава за органите на реда и това се случва всеки път, когато минем през новоизградените КПП-та”, алармира във Фейсбук юристът Георги Христов.


Едва ли може да бъде измислена по-сложна схема за пътуване, добави Христов.



В резултат на тези мерки всяка сутрин и всеки следобед основните входно-изходни артерии на големите градове се оказват блокирани и се образуват километрични опашки (с чакане по 2 часа), което видимо изнервя шофьорите.