19min.bg

МВР ще проверява за неплатени глоби и пътниците в автобусите по границата

Пътниците в автобусите също ще се проверяват на границата за неплатени глоби към МВР. Това обясни пред Нова телевизия Иво Писанов от отдел Пътна полиция. Както вече Ви съобщихме граничарите ще проверяват всички пътуващи с коли.


Ако обаче се установи, че пътуващите с автобус имат неплатени глоби, те ще могат да продължат пътуването си зад граница (за разлика от пътуващите с автомобили), но ще бъдат предупредени, че дължат суми на МВР. Ако се установи, че имат неполучени наказателни постановления, на границата те ще получат призовки да се явят в съответното районно полицейско управление, за да ги получат. Ако имат невръчени електронни фишове, те ще им бъдат връчени още на граничния пункт.


Придвижващите се с автомобил ще бъдат спирани на границата и няма да бъдат допуснати да преминат, ако не си платят глобите. Проверките пък ще бъдат за всички пътуващи в превозното средство. Както 19’ вече писа подобна практика е абсолютен произвол от страна на властта. Това становище изрази и омбудсманът Диана Ковачева, ексминистър  на правосъдието.