19min.bg

МВР упорито крие информация за катастрофата със сина на адв. Менков

Министерството на вътрешните работи упорито крие за катастрофата предизвикана от сина на адвокат Менко Менков. Както 19‘ писа наследникът на известния правозащитник, който по ирония на съдбата е адвокат на близките на Милен Цветков, предизвика тежко произшествие, при което пострадаха 8 души след пиянски запой в ловното стопанство Борино. Верни на добрата журналистическа практика от 19‘ изпратихме въпроси до пресцентъра на МВР: Кой е бил водачът?; Кой му е предоставил и на какво основание джипа от страна на юридическото лице – собственик и това ловното стопанство ли е?


Защо няма образувано досъдебно производство?


Каква санкция е наложена на водача?


Отговорът, който получихме от вътрешното ни ведомство е, че информацията, която е съобщена от МВР-Смолян е единствената официална информация, която министерството е решило да даде.


Официалната информация, която беше разпространена от областното управление на МВР-Смолян пък бе, че има 2-ма леко пострадали при лек пътен инцидент вместо 8, също, че няма пострадали, а има счупени тазове и крайници.


От МВР ни препратиха към други за допълнителна информация. Въпреки опитите да бъде потулена историята, ние от 19‘  няма да спрем, докато не получим отговори на поставените въпроси.