19min.bg

МЗ търси компромати срещу мен: К. Ангелов


“Получих няколко предупреждения и "приятелски" съвети да не се занимавам с темата Александровска болница”, обяви бившият здравен министър и пореден мандат депутат от ГЕРБ проф. Костадин Ангелов-Ботокса. “Разкритията ми за разпънатия политически чадър над клиниката са ядосали много хора”, заяви той.  


"Съвсем скоро ще разберете каква е връзката между един апетитен терен (болничен комплекс) в идеалния център на София, розовото масло и пробиотиците", загатна Ангелов. Той очаква да бъде ударен от изпълнителната власт.
"Вместо незабавни действия по изнесените от мен данни за корупционни схеми и финансови нередности в Александровска болница, държавата - в лицето на Министерството на здравеопазването (МЗ), започва активно търсене на компромати срещу мен", оплака се ексминистърът.


Напомняме, че още през февруари т.г. прокуратурата се зае с проверка на ремонт на покрив в клиниката по алергология към Александровска за над 300 хил. лв. от 2018 г. когато шеф а клиниката е Ангелов. След него, лечебното заведение осъмна с общо 498 млн. лв. разходи и 35 млн. лв. борч. В началото на м.г. стана ясно, че са плащани по 8000 - 8500 лв. на седмица за кетъринг по договор с ЕТ, регистриран на името на майката на жената до Ангелов - Левски Спринт - Мариана Динекова.