19min.bg

На 10 април ще бъде готов парк Възраждане

„Очакваме около 10 април да бъде напълно готов и след тази дата хората да могат да посещават този прекрасен парк”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на инспекция на работата по изграждането на парка в район Възраждане вчера, предаде Фокус.
 По думите й, работата върви в срок и до края на март предстои издаването на Акт 15, след което и удостоверението за ползване. Градоначалникът уточни, че над 600 дървета вече са посадени, а територията на целия парк е 52 дка, т.е. половината от него са зелени площи. На него ще бъде изградена и детска площадка, ще има открита сцена за културни прояви и много пейки. В най-скоро време се очаква да се монтират камери, охранителен пост, както и тоалетни.



Както 19 минути вече писа, в парка, наред с традиционните детски площадки, ще има сух фонтан и амфитеатър. Запазва се и площадката за циркови шатри, която ще се отдава за ползване на трупите два пъти годишно, а през останалото време от нея ще се възползват любителите на скейтборда. Алеите и зелените площи ще се поддържат от столичната дирекция Зелени системи. Всички обекти ще бъдат с минимум 5 години гаранция. Софийски имоти ще отворят и два паркинга - с по 94 и 58 места.