19min.bg

Над 23 сигнала са реагирали екипи на МИС през изминалото денонощие

През изминалото денонощие екипи на МИС реагираха на сигнали за пътни инциденти, паднали дървета, наводнени помещения на сгради, закъсали автомобили и опасно надвиснали ламарини от покриви на сгради, съобщиха от пресцентъра на МИС.


В Габрово, вследствие на паднал проливен дъжд и градушка спасителни екипи на МИС работиха по отводняване на наводнени мазета на ул. „Найден Геров” № 46. Изтеглен е и закъсал автомобил в района на Търговска база в град Габрово. Премахната е опасно надвиснала ламарина от покрива на сграда на ул. „Видима” № 17 и 18, гр. Габрово. В местността „Авгансов чифлик” след Благоевград придошли води са прекъснали черен път в близост до главния път Е-79. Спасителен екип на МИС е изтеглил закъсали в района мъж и жена. Спасителни екипи са нарязали и отстранили паднали дървета в Градската градина в Шумен и Перник. Рано тази сутрин на спешния телефон 112 във Варна е получен сигнал за човек, паднал на козирката на бл. 208 в ж.к. “Владислав Варненчик”. Спасителна група от отдел "Аварийно-спасителни дейности" към териториалната дирекция на МИС във Варна, съвместно с екип на „Спешна медицинска помощ” са транспортирали пострадалия до автомобила на „Спешна помощ”.


В Русе екипи изтеглиха катастрофирал лек автомобил „Ситроен”, в района на ул. „Никола Вапцаров” № 10. Алпийски екип на МИС в Русе днес ще отстрани опасно надвиснали фасадни плочи от осмия етаж на сграда в района на ул. “Родопи” № 4, бл. “Руй планина”. В Кюстендил спасители нарязаха и отстраниха паднала топола, в района на Балнеолечебницата. Водолазен екип на МИС от Бургас ще продължи издирвателните дейности на 17-годишно момиче, изчезнало в района на вълнолома пред хотел ”Атриум” в Поморие преди 2 дни. На този етап обстановката в страната е спокойна. МИС изпрати предупреждение до териториалните си структури, областните управители и кметовете за очаквани интензивни валежи, придружени с гръмотевици през следващите няколко дни. Екипите на МИС в цялата страна са в повишена готовност за реакция. При възникване на бедствена ситуация, сигналите своевременно ще бъдат предавани в Ситуационния център на Министерството на извънредните ситуации. Информацията е цитирана от БГНЕС.