19min.bg

Над 90% НЕзаразни от позитивните за К19

Данните от три американски щата - Ню Йорк, Невада и Масачузетс - показват, че когато се вземе предвид количеството на вируса, открито в дадено лице, до 90 процента от хората, които са дали положителен тест за К19, всъщност трябва да са били отрицателни, тъй като носят само малки количества от вируса, не са заразни, не представляват риск за другите и нямат нужда да се изолират, твърди Питър Андрюс, ирландски учен, журналист и писател, живеещ в Лондон, предаде RT. Той е завършил Университета в Глазгоу със специалност генетика.


Това означава, че само част от „случаи“, които се отчитат толкова истерично в масовите медии, са действителни, а само малка част от страдащи от Covid-19 се нуждаят от лечение и трябва да се отделят от другите.


Най-добрите американски вирусолози са зашеметени от разкритията за хлабавостта на начина на тестване в САЩ за Covid. Оказва се, че тестовете, които дават прост двоичен „положителен или отрицателен“ резултат, не са подходящи за целта, тъй като не ни казват нищо за заразността на човека.