19min.bg

Нахвърлиха се на Адел заради рокля на руска модна къща

Потребителите на социалните мрежи се нахвърлиха върху попзвездата Адел, след като на концерт в Лас Вегас тя носеше рокля, създадена от руската модна къща "Валентин Юдашкин".

Роклята с пълна пола и прилепнал по тялото корсаж, покрита с черен шифон и ръчно бродирана с цветя, е създадена под ръководството на Галина Юдашкина, дъщеря на почитания руски дизайнер Валентин Юдашкин.

Певицата публикува няколко снимки от концерта на страницата си в Инстаграм в рамките на няколко часа след концерта, като си спечели комплименти от много фенове, които я описаха, че изглежда "великолепно".

Тонът на реакцията обаче се промени, след като бе разкрит руският произход на тоалета. Секцията за коментари беше залята от езика на омразата и заплахи, тъй като Адел беше обвинена, че подкрепя Русия в нейната "кървава, незаконна и геноцидна война срещу Украйна".


Няколко потребители твърдяха, че роклята е "покрита с кръвта на украински деца", и нападнаха певицата за "лошия" ѝ избор, когато е можела да избере "всеки дизайнер на света".

"И така, следващия път нагоре ще облечеш ли руска военна униформа?", попита един потребител, визирайки участието на покойния Юдашкин в проектирането на униформи за руските въоръжени сили. Някои потребители на Инстаграм сравниха избора на марката на Адел с носенето на тоалети на германския дизайнер Хуго Бос по време на Втората световна война.


Модна къща "Валентин Юдашкин" похвали певицата в публикация в Telegram, като определи сътрудничеството ѝ като "специален ден" за компанията.

Модната икона Валентин Юдашкин почина от рак на 59-годишна възраст през май миналата година. Той беше изтъкната фигура в Русия, обличал множество водещи обществени фигури и поп икони.

Юдашкин също така е проектирал облекла за руските олимпийски спортисти, както и за националния отбор по футбол. Участва в разработването на униформи за руската армия, но по-късно се оплаква, че действителните облекла, носени от войниците, са претърпели твърде много промени в сравнение с първоначалната му визия.

Модната къща на покойния дизайнер притежава мрежа от бутици и участва в многобройни ревюта на висша мода по света. Миналия месец китайската актриса Илейн Жун облече рокля на Валентин Юдашкин на филмовия фестивал в Кан.


  Пламен Валентинов