19min.bg

Най-добрата марка водка в ЕС се връща в Русия

Шведският производител на водка Absolut и френският му собственик Pernod Ricard Group възобновяват доставките за Русия, съобщи вестник Kristianstadsbladet.

Този ход идва малко повече от година, след като марката преустанови всякаква търговия с Русия след началото на военната операция в Украйна и последвалите санкции. Според вестника запасите от продукти на компанията в Русия вече са изчерпани.

"В рамките на съществуващите санкции групата доставя продукти в степен, която може да защити местните служители и да осигури икономическа устойчивост на местната организация", заяви представителката на компанията Паула Ериксон в писмо, цитирано от Kristianstadsbladet, като добави, че "Pernod Ricard е действала с уважение към служителите както в Украйна, така и в Русия".

Според компанията Absolut е водеща премиум водка, произведена изключително от издръжлива зимна пшеница, отглеждана в Южна Швеция. Тя е шестата по големина марка спиртни напитки в света.

Освен Absolut, Pernod Ricard Group притежава и марките алкохолни напитки Beefeater London, Chivas Regal, Havana Club, Malibu, Jameson и Ballantine's и др