19min.bg

Най-добрият изследовател на НЛО разкри 3 смразяващи, невиждани досега срещи с извънземни

Може би сте чували за срещата с НЛО на Tic Tac или за видеоклиповете Gimbal и Go Fast.

Но години преди тези станали световноизвестни наблюдения на летателни апарати да станат популярни, една малко известна изследователска група ги анализира отново и отново.

MUFON - Взаимната мрежа за НЛО - има 700 изследователи в САЩ и събира доказателства за странни срещи от 60-те години на миналия век.


Един от нейните топ анализатори Боб Спиъринг казва пред DailyMail.com: „Нашият слоган е: „Вършим работата на ВВС от 1969 г. насам“. В момента MUFON има 137 000 доклада за срещи с НЛО в своите досиета.

Днес Спиъринг разкрива най-странните случаи, които според него могат да станат катализатор за по-нататъшни правителствени разследвания и изслушвания в Конгреса.

Летящи калмари

Идеята за НЛО тип „медуза“ навлезе в общественото съзнание благодарение на видеозапис от иракска военна база, публикуван от журналиста Джереми Корбел.

MUFON опроверга това видео, което Спиъринг описва като имащо „толкова много недостатъци“ - но потърси в архива си други.



Този калмар е забелязан в Русия през 1977 г. (MUFON)


Това, което открихме, беше потресаващо - казва Спиъринг - има десетки подобни случаи, както на по-големи кораби, подобни на калмари, така и на по-малки плаващи калмари, някои от които изглежда „изсмукват жизнената сила“ на жертвите.


„Намерихме много рисунки и снимки от Дания през 70-те години на миналия век на тези гигантски гъби, подобни на облаци, и това продължава до днес - но след това открихме, че има и феномен на медузи на закрито.

При една от странните срещи в Сингапур спящи жени са били нападнати от плаващи обекти с биолуминесцентни пипала.


Спиринг каза: „Те забелязаха, че в ъгъла на стаята има обекти, подобни на калмари, с биосветещи пипала.

'В единия случай съществото, каквото и да е било то, се е прикрепило към гърба на жената и тя е почувствала болка и това я е събудило.

„Съществото е било разумно, защото е отскочило. Тя чула, че всъщност то се чувства разтревожено на английски, сякаш го чувала телепатично'.

Калмарът се прикрепил към нея, сякаш изсмуквал жизнената й сила.

Други срещи с калмари включват една във Ванкувър през 2016 г. и една през 2024 г. - както и още две срещи в Иран.


Записът на MUFON за една от иранските срещи гласи: „Свидетелката е 45-годишна жена, омъжена с двама сина.

„Преди няколко нощи, на 24 октомври, свидетелката отново чува звук. Тя знаеше, че нещо отново идва за нея. Събудила се е и е почувствала натиск върху гърдите си. Казала на глас какво става?


 „Тогава тя видя нещо, което приличаше на рибка от кашон с много къси крачета, наполовина синя и наполовина червена на корема. Приличаше на морско същество. Беше точно върху нея, а после се изправи и седна на пода.


 „След това изчезна след няколко минути. На следващия ден тя видяла на корема си белег с дължина няколко сантиметра. Той я сърби и пали отвътре навън. Свидетелката е много притеснена.




Осмоъгълният космически кораб

Още през 2023 г. интересът на MUFON се засилва, след като американските военни свалят три предполагаеми китайски шпионски балона - единият от които е с осмоъгълна форма.

Търсенето на осмоъгълния обект е прекратено от канадската конна полиция, след като той е свален с ракета Sidewinder.

Можаха да намерят подводницата „Титан“ на 12 000 фута вода, но не можаха да намерят нещо на 142 фута вода? - казва Спиъринг.

MUFON влиза в своята база данни от 137 00 случая и открива много съобщения за осмоъгълни обекти - някои от които са поразително сходни.

Спиъринг казва: „Това са предимно рисунки. Всичко това са рисунки от свидетели, но има огромно количество случаи и всички обекти изглеждат по един и същи начин.

'Те бяха между 30 и 60 фута някъде, осмоъгълници. Всички те имаха шарки от жълти, оранжеви и бели светлини на дъното'.


Много от тях са били забелязани в близост до стратегически военни бази, а една от тях е била на полуостров Горен Мичиган на езерото Хюрон, където ВВС на САЩ са свалили първия „Октагон“.

Едно от наблюденията в Калифорния през 2014 г. е описано в доклад на MUFON за НЛО: „... помислих, че може да е хеликоптер или нов самолет, но ... не беше нито едно от двете,... нямаше витла или крила.

'Нямаше никакъв звук".....Въздушната база Марш се намира на няколко мили и аз също взех това под внимание. Преброих точките на формата, които бяха осем.

'Навън беше тъмно, но около кораба имаше светлини в бяло, жълто, червено и оранжево'.

Случаите датират от 1976 г. и са открити в страни в Европа и извън нея - често около военни бази и други съоръжения с висока степен на сигурност.

През август 2023 г. един свидетел видял осмоъгълник над Форт Нокс в 4,23 ч. сутринта - и това предизвикало реакцията на устройство за засичане на НЛО, известно като детектор MADAR, създаден да открива промени в налягането и магнетизма.


Спиъринг каза: „Те са навсякъде в страната. Доброволци са ги закачили из цялата страна.

Свидетелят пише: „Целият обект и светлините изглеждаха под плитка вода, като формата им се променяше съвсем леко, но все още се виждаше много добре. Бях напълно изплашен от момента на наблюдението и бях напълно замръзнал, когато обектът премина над мен и дома ми“.


 Наблюдението на осмоъгълника съвпада с промяна в налягането, което според Спиъринг е свързано с навлизане или излизане на кораб от земната атмосфера.

Срещата в Делауеър


Една от най-обезпокоителните срещи в архивите на MUFON е свързана с цилиндричен кораб, който сякаш „засмуква“ койот в небето - и след това насочва вниманието си към човешка плячка.

Спиъринг казва: „Имаме една рисунка, на която основно едно момиче е на почивка в Делауеър, близо до Атлантическия океан, лятна общност, а зад нея, на около метър, има борова гора.




„Тя видяла да се спуска сребрист цилиндър с лилави светлини по него. Той се спуска почти до метър над земята. Беше дълъг 120 см.


„И тя вижда как той изпуска нещо от дъното на цилиндъра. И се оказва, че това е парче месо.


„Койотът се приближава до месото, засмукано в цилиндъра. Той отново вибрира, невероятно силно, и около три минути по-късно тя чува нещо, което звучи като хрущене на кости, плъп. Койотът изпада навън и това нещо излита.


Момичето изтича обратно в къщата, за да вземе фотоапарат, и излезе да направи снимка - каза Спиъринг.


Спиъринг каза: „И така, тя се връща в къщата, а майка ѝ казва: “Къде си била?


Тя казва: „Току-що излязох навън, за да снимам нещо“. Тя казва: „Няма те от четири часа“. Било е един час следобед, така че момичето е пропуснало четири часа“.


Спиъринг казва, че е възможно момичето да е било отвлечено и разследвано, но може да е имало „голям, голям късмет“.



Източник: DailyMail