19min.bg

Най-много скача администрацията в земеделието

     Въпреки всички обещания за намаляване на държавната администрация чиновниците отново започнаха да се множат. Част от министрите са разхлабили колана при назначаването на нови служители. Сред най-набъбналите е Министерството на земеделието, чиято администрация расте на фона на постоянните  скандали за проблемно усвояване на еврофондовете, предаде Сега. А бумът на нови  структури предстои - ще бъдат създадени агенции за електронното управление и за сертифициране на средствата за земеделие от ЕС, ще се структурира агенция за икономически растеж, ще има и национален инспекторат в образованието.От МЗХ отрекоха инфото.



   Държавната и общинската администрация наброяват 136 465 души, съобщи миналата седмица министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Според статистиката работещите в България са 2.2 млн. Това означава, че всеки 16 българин е чиновник.



  А операцията по разделяне на три на бившето министерство на икономиката и енергетиката доведе до увеличение 10% на общата численост на тези структури от 808 на 881 души.