19min.bg

Нанков: Тол системата ще бъде факт в обозрими срокове

За да спечелим войната по пътищата, трябва да спечелим войната с тол системата. Това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ регионалният министър Николай Нанков. Целта е да имаме един безопасен, сигурен и самофинансиращ се сектор в инфраструктурното изграждане на нашата страна, уточни той.


Процедурата по изграждане на тол системата е на финалната си права. Има подадени шест оферти и се очаква решението на съда по подадените жалби. Ако решението е в полза на възложителя, ще бъде назначена комисия за разглеждане на офертите. В обозрими срокове тол системата ще бъде факт, убеден е регионалният министър Николай Нанков.


  Пътната агенция сътвори грандиозен скандал като възобнови обществената поръчка за изграждането на тол системата, но даде срок само от 24 часа за подаване на оферти. Тол системата ще замени сегашните винетки за събиране на пътни такси. Въпреки това още в първия си ден на поста регионален министър Николай Нанков пусна поръчката на АПИ, според която държавата дава 35 млн.лв. за печат на винетки за 2018-2022 г., когато те най-вероятно няма да бъдат необходими.