19min.media

НАП потвърди наполовина Галерия: Тъстът на Цветанов с проблем, той - не

„Установи се несъответствие между разходите и приходите на тъста и тъщата на вътрешния министър и вицепремиер Цветан Цветанов. Доходите на Васил и Стефанка Георгиеви ще бъдат разследвани“, заяви директорът на Националната агенция по приходите(НАП) Красимир Стефанов. Пенсионерите притежават сумата от 150 000 лв. в 14 банкови сметки, които не могат да обяснят.


По думите на шефа на НАП по-голяма част от имотите на Цветанов и съпругата му са придобити по наследствен път, а апартаментите са получени със средства по теглен ипотечен кредит, собствени спестявани и дарение от семейството на Десислава Цветанова.


За периода от 2004 до 2009 г. доходите на Цветанови възлизат на около 340 000 лв. Влезлите пари са близо 590 000 лв, което значи, че нямат недекларирани доходи за разлика от тъста и тъщата си.


„Това, което се случва, е прецедент в историята на държавната администрация“, заяви Стефанов.


Ден преди официалните резултати от проверката на НАП журналисти от вестник Галерия оповестиха за скандалните сметки и апартаменти на двамата пенсионери. Твърденията им се базираха на документи, лично донесени от служители на Агенцията.