19min.bg

Нашите колективни органи не функционират, това повече не може да продължава: Джевдет Чакъров след срещата с Доган

След седмица на политическо напрежение и разделения в групата на ДПС част от членовете на Движението се срещнаха с почетния председател Ахмед Доган в резиденцията му в Росенец.

След срещата Джевдет Чакъров заяви:

    "Проведохме задълбочено обсъждане с нашия почетен председател. Видно е, че има натрупано напрежение. ДПС не функционира нормално и да се върне към нормалното. Връщане назад няма и за напред трябва да се възстанови нормалност. Очаквайте в скоро време обръщение на нашия почетен председател. Нашите колективни органи не функционират и това повече не може да продължава".

Той беше категоричен, че трябва да има стабилност в страната и "трябва да се положат всички възможни усилия за съставяне на правителство", предаде БНТ

    "Виждаме какво става с плана за възстановяване и устойчивост. Виждаме какво става с европейските програми. Има какво да направим".

До момента Ахмед Доган не е коментирал случващото в ДПС. Очаква се обаче неговата позиция да стане ясна именно след днешната среща.

И младежкото ДПС излезе със своя позиция днес. Именно Джейхан Ибрямов е един от бившите лидери на младежите в Движението. Те казват, че няма да се поддадат на опитите за раздор и зрелища и призовават за разум, сплотеност и единство. Декларират и подкрепата си за Ахмед Доган.


Снимка: Елван Атилла, Фейсбук