19min.bg

Не дължа нищо на ГЕРБ: Герджиков

„Всички подобни обвинения се доказват в съда, докато не видя някой осъден или поне с обвинение, няма какво да кажа”, заяви пред БНР кандидат-президентът на ГЕРБ Анастас Герджиков, в коментар за скандала с Мата Хари. „Ако е вярно, е лошо, ако не е вярно - е лошо, че някой го прави“, добави нееднозначно той.


„Темата остана донякъде спорна, но трябва да подкрепяме малкия и средния бизнес, а не най-големите фирми“, посочи Герджиков, по темата за разкритията на служебния кабинет за целенасочено финансиране от ББР на едва няколко големи компании.


За заобикалянето на Закона за обществените поръчки в строителството чрез т. нар. инхаус при управлението на ГЕРБ Герджиков коментира, че „всеки начин за заобикаляне на закона не е добър но и самият Закон за обществените поръчки не е добър“.


 „Не дължа каквото и да е на ГЕРБ, сделка няма” напомни отново той. „Още в първия ми разговор аз разбрах, че те нямат никакви условия, че застават зад мен без да искат нищо в замяна”, подчерта професорът.


"Това е истината. Дори и да искат нещо от мен, няма да отговоря положително. Аз отсега казвам, че искам да съм кандидат на всички българи. Бих приел от всяка партия подкрепа", подчерта ректорът на СУ.


„Ако не спечеля, ще се занимавам с научна работа, чакам няколко теми, за които нямам търпение и много се колебах дали да приема номинацията", завърши Герджиков.