19min.bg

Не искаме зависимост от ГЕРБ и ДПС: Слави (Видео)


В болничен съм в момента. COVID-19 ме удари в кръста. Аз и без това, заради проблеми с крака, съм с патерица - сега още по-зле, но мисля, че нещата са по-добре. Това каза Слави Трифонов с включване на живо във фейсбук.

Не бягаме от отговорност. Може да има всякакви обвинения. Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така е гласувал уважаемият български гласоподавател и така стоят нещата. Съставянането на кабинет в такава ситуация, което се явява кабинет на малцинството, е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което ние се борим. Те не могат да бъдат управляващи, народът не се е разпоредил така. Ако ние направим правителство в момента ще бъдем зависими и управлявани от партиите, които ще го подкрепят. Това заяви лидерът на партията "Има такъв народ" Слави Трифонов във видео във Фейсбук.  Виж видео ТУК!

"ГЕРБ са първи, не успяха да направят правителство, ние не можем да съставим стабилен кабинет, защото нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет", категоричен бе той.

"Тези решения, които те твърдят, че ще подкрепят, ние нямаме представа кое точно ще подкрепят и срещу кое ще бъдат. И тогава ще бъдем зависими и това е просто невъзможно. Аз не съм човек и ние не сме хора, които можем да си позволим да бъдем зависими особено от доказано компрометирани политически субекти, които са алчни и не стават за това нещо и това е повече от ясно вече толкова години. Не може да има правителство, защото не може да има стабилно правителство, като няма стабилно правителство не