19min.bg

Не можете да игнорирате избирателите на ДПС: Карадайъ

Не можете да игнорирате избирателите на ДПС, заяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ от трибуната на НС. По думите му ДПС има историческа роля в позиционирането на страната. Историята не може да се подменя. Фактите си остават.

Виждаме начало на ново безвремие, липса на визия, липса на диалог, експертен капацитет", заяви Карадайъ. С анти ДПС реториката си прикривате политическата си немощ, заяви Карадайъ. Той призова за диалогичност.


"Политическите партии да си вземат поука - забравете за политическия реванш, бъдете на висотата на своите отговорности и работете за България, заяви Карадайъ.

"Тази година е особено важна за бъдещето на Бъгария като част от ЕС, защото се полагат основите за следващите 10-20-30 години. Нещо много важно, жизнено и необходимо. Възстановяване на нормалността, рестарт на държавността, препотвърждаване на демокрацията и политическата ориентация на страната. Всички в общи линии казват, че очакват и целят това, но в крайна сметка трябва да съдим по делата. Народът основно съди по делата. Какво наблюдаваме на политическата сцена? Опити за налагане на желани образи за себе си и за опонента. Като се почне от предизборната кампания и посланията на партиите и коалициите, та до днес. Вместо да се представят политики, програми и планове за изпълнението им, участниците в предизборната кампания се фокусираха и единствено върху това с кои партии няма да работят, какво няма да правят. Може и да е нормално да се говори в предизборен период, но в ситуация на реална политика, реално управление, да продължаваш да говориш какво няма да правиш, изглежда нелепо и безотговорно", каза още Карадайъ.

Според него моделът ГЕРБ се е случвал с явното или мълчаливото съгласие на политическите партии и коалиции в парламента и извън парламента. "Когато някои партии видяха, че моделът ГЕРБ е тотално похабен, тези партии си присвоиха апела за демонтаж. Така има и много други примери. За разделението и противопоставянето, за омразата, за липсата на експертен капацитет, за пораженията върху демокрацията и държавността, за отсъствието на