19min.bg

Не разпознават акушерката Ковачева на записа с побоя над Никол


    Медици от Софиямед заявиха пред Софийския градски съд, че не разпознават колежката си Емилия Ковачева на записа, на който се вижда побоя над 4-дневната Никол.  Акушерката е обвинена в опит за умишлено убийство, извършен с особена жестокост и по особено мъчителен начин.

  На 17 срещу 18 април м.г. през нощта Емилия Ковачева преби с юмруци и шише и души 4-дневната Никол, защото плачела повече от другите новородени в отделението и я изнервяла. Боят бе записан от видеокамерите в болницата.

  Разпитът на друг от свидетелите в залата пък се размина с неговите писмени показания, приложени към делото.

  "Свидетелят заяви, че не е казвал това, което му се приписва", каза адвокат Владимир Шейтанов, който временно пое защитата на Емилия Ковачева. Според адвоката е възможно да има дописване на протокол от досъдебното производство.

  „Нашите симпатии са на страна на родителите. Въпросът е да се уточни кой и кога е извършил това нещо, за да се потърси отговорност от конкретния извършител, а не от набедени лица. Аз не мисля, че е Ковачева към момента на базата на доказателствата, които бяха изнесени в това заседание. “, коментира Шейтанов.