19min.bg

Не се чуди къде съм, КирилЕ: Борисов

"Рано или късно Кирил Петков ще трябва да спре само да “говори”, а да започне и да “отговаря”. Корупцията и кражбите трябва да се показват и разследват. Всички факти по газовите сделки, по цените на бензина и нафтата, по Джемкорп и т.н. на кабинета “Петков” са предадени на разследващите и по тях работят българските служби. Затова не се чуди къде съм, КирилЕ!", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във ФБ.


Припомняме, че днес започна делото в Софийския районен съд за клевета във връзка с изказване на Борисов, че Кирил Петков и Асен Василев са вземали комисионни от договори за доставка на природен газ.


Въпреки че законът не го задължава, днес Кирил Петков се яви лично на заведеното от него дело за клевета срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


"Аз съм тук, защото няма какво да крия, аз съм тук, защото искам да защитя надеждата на българските граждани, че има политици, които могат да се борят за техните права, без да се обогатяват. Докато г-н Борисов е готов да изкаже какво ли не в неговите пресконференции, когато опира до истинското място да се види дали нещо е лъжа или не, него го няма. Залата е празна, той се крие, зад неговите адвокати", настоя съпредседателят на ПП.


"Тук съм, за да опровергая една голяма лъжа от последните месеци - че има посредници при доставките на газ за България", заяви още Кирил Петков пред Софийския районен съд.


Искът му е за 500 000 лева. Засега обаче е предявен само частичен – за 10 хил. лв.


Снимка: БГНЕС