19min.bg

Не сме имали амбиция да оглавим този протест: Зарков

„Не знам дали протестите биха продължили още толкова, но по–притеснителното е, че управляващите като че ли не си дават сметка за цената на това упорство – а тя е нарастващо обществено напрежение“, заяви в предаването „Хоризонт за вас“ Крум Зарков, заместник–председател на ПГ на БСП за хода на протестите и за предстоящия избор на лидер на БСП.


„Това, което правим ние от БСП, за да падне правителството е, че три години и половина в Народното събрание защитаваме тези, които днес звучат и на площадите, внесохме редица вотове на недоверие", посочи Зарков.


"Вътре в пленарната зала има едно мнозинство от депутати, което приема всички опорни точки на властта и твърди, че на улицата са лузъри, шепа хора, маймуни, мафия. Значи при такъв сблъсък на две групи хора всеки трябва вземе страна. И тази страна на БСП е - заедно с протестиращите“, допълни Крум Зарков пред БНР.


На въпрос дали БСП е трябвало да има по-активна роля в протестите Зарков уточни, че те от самото начало са казали, че се солидализират с исканията:


„Ние първи заговорихме за паралелна държава, но ние не сме имали амбиция да оглавим този протест, иска ни се той да запази гражданския си характер – там има хора, които мислят различно по различните теми."