19min.bg

Не знам колко още ще я има страната ни: Зеленски

Австрийският канцлер Карл Нехамер е провел телефонен разговор с украинския президент Володимир Зеленски, предаде dw.com.


Това, което Нехамер разказва за краткия разговор, звучи много драматично. По думите му, Зеленски се страхува за страната си, за сънародниците си, но и за собствения си живот. По време на разговора той е казал, че не знае още колко дълго ще съществува Украйна като държава, нито колко дълго ще живее той самият.

Много жертви и много ранени

"Украинският президент започна телефонния разговор с думите, че се обажда от една страна, за която не знае още колко дълго ще я има, и че се обажда като президент, който не знае още колко живот му остава", разказа австрийският канцлер по време на съвместна пресконференция с баварския министър-председател Маркус Зьодер.




"Веднага след това Зеленски ни информира, че на територията на Украйна се водят тежки сражения", сподели още Нехамер. Цитирайки Зеленски, австрийският канцлер каза, че в Украйна има много жертви и ранени. "Украинският президент търси помощ от Европа и от целия свят."