19min.bg

Недоволни излизат на шествие: Хайде да перем

 Протестно шествие под надслов Хайде да перем, ден за благодарност на КПКОНПИ, организират възмутени граждани. Те не приемат решението на антикорупционната комисия, че няма нарушения с имотите на властта. Шествието вече набира популярност в социалните мрежи и ще се проведе на 27 юни, когато се стягат още два протеста пред президентството. Единият е против новия Закон за защита от шума, който затваря заведенията след 22.30. Вторият е за защита на Черноморието от бетона, след ветото на президента Румен Радев. До момента стотици хора са заявили участието си.


Припомняме, че  КПКОНПИ оневини всички видни политици, замесени в Апартаментгейт. Антикорупционната комисия прекрати преписката срещу Цветан Цветанов, като твърди, че при него не е имало конфликт на интереси нито при гласуването на ЗУТ, нито при замяната и придобиването на луксозен апартамент на ул. Латинка на неколкократно занижена цена.


По същият начин КПКОНПИ се произнесе се и за бившите зам.-министри на младежта и спорта Ваня Колева и на енергетиката Красимир Първанов, и за бившия правосъден министър Цецка Цачева,  и за шефа на комисията по култура Вежди Рашидов. Не е установен конфликт на интереси и по отношение на шефа на ВКС Лозан Панов.